06 - 22 42 41 41 contact@haag-planten.nl

Ilex haag uit eigen kwekerij mét groeigarantie!

Het planten van de Ilex haag

De Ilex haag kunt u uitstekend gebruiken als haagplant. Om een mooie haag te krijgen plant u tussen de 3 en de 12 plantjes per meter. Deze hoeveelheid is afhankelijk van de hoogte van de Ilex plant. Een overzicht vindt u in onze webwinkel. De plantafstand is ook afhankelijk van de grootte van de plant; grotere planten plaatst u verder uit elkaar. Hoe dichter op elkaar hoe sneller uw haag is dichtgegroeid. 

Het snelste resultaat (een mooie volle haag) boekt u door een flinke plant in combinatie met de korste plantafstand. Wanneer u kleine plantjes en een grote plantafstand gebruikt zal het minstens 1 á 2 jaar duren voor de haag dicht is.

Voordat u gaat planten is het verstandig om de strook waarin u gaat planten uit te graven als een soort geul, wanneer u de planten gaat poten kunt u de grond terugschuiven (indien nodig verrijken met aanplantgrond) en weer (goed) aandrukken. Let op dat u ze niet te vast aandrukt, dan krijgen de wortels niet genoeg zuurstof. Kijk vooral tijdens het aandrukken of de planten recht staan.

Na het planten kunt u de haag direct aftoppen op de gewenste hoogte zodat u direct de planten op gelijke hoogte brengt. Zorg in de eerste weken vooral voor voldoende water.

Zoekt u andere soorten haagplanten? Kijk op www.haag-planten.nl

Haagplanten Centrum

Bruinehorstweg 30
6741 PL Lunteren
Tel. 06 – 22 42 41 41
E. contact@haag-planten.nl