Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Japanse hulst

Al meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in het kweken van Japanse hulst haagplanten. Online te koop voor een scherpe prijs!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse hulst 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Japanse hulst 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Japanse hulst als buxusvervanger

De Japanse hulst wordt steeds populairder omdat het steeds meer wordt gebruikt als buxusvervanger. Niet zo verwonderlijk trouwens. De buxus kampt de laatste jaren met diverse tegenslagen zoals schimmels en de vervelende buxusmot. Hierdoor maken steeds meer mensen de overstap naar de Japanse hulst. Deze is qua uiterlijk en verzorging vergelijkbaar met de buxus maar is resistent tegen de buxusmot en buxusrups. De Japanse hulst blijft immer groen, is winterhard en in iedere gewenste vorm te snoeien. Ook kan deze oersterke sierheester prima gebruikt worden als haagplant en past het bij diverse tuinstellen. Wij begrijpen wel waarom de Japanse hulst steeds vaker te bewonderen is in tuinen of op terrassen.

Japanse hulst kwekerij

Al meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in het kweken van diverse Japanse hulst haagplanten.

Japanse hulst in bloei

Een andere benaming voor de Japanse hulst is de Ilex crenata. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden heeft deze soort geen doornen aan de licht bollende, fris- of donkergroene blaadjes. In de bloeitijd die zo ongeveer rond mei/juni ligt verschijnen er kleinschalige witte bloemetjes. Daarna vormen er zich onopvallende zwarte besjes aan de Japanse hulst. Deze zijn een ware lekkernij voor vogels. Behalve dat de Japanse hulst prachtig is om te zien kunt u dus ook genieten van leven in de tuin. Pas wel op met consumptie van de besjes door andere diersoorten en mensen. Daar zijn ze lichtgiftig voor.

Japanse hulst aanplanten

De Japanse hulst heeft geen speciale voorkeur voor een standplaats. Zonnig, halfschaduw of schaduw; eenmaal aangeplant zal het overal groeien. Wel heeft het de voorkeur voor een ietwat zure, humusrijke grond. Om de groei te bevorderen kunt u bij het aanplanten wat rododendron grond toevoegen. Zorg dat de aarde niet te vast aangestampt wordt. Omdat de Ilex haag aan het oppervalk wortelt krijgen ze meer zuurstof als de grond een beetje los is. Zorg de eerste tijd voor voldoende water. De Ilex crenata kent een snelle groei, daarom wordt 2x per jaar snoeien aanbevolen. Wordt de Japanse hulst als haag aangeplant dan is er binnen no time een mooie volle haag te realiseren. Wilt u meer weten over onze prachtige Ilex crenata of direct bestellen tegen scherpe prijzen? Wij van Ilexhaag.nl staan graag voor u klaar.