Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

25 - 45 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex maximowicziana Kanehirae is een donkergroene Ilex crenata soort met spitsvormige, glimmende blaadjes. Deze Ilex wordt zowel toegepast als lage haag en hoge haag, tot 180 a 200 cm hoog. Met zijn donkergroene kleur en unieke bladeren, geeft deze Ilex haag uw tuin een prachtige uitstraling.

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Ilex maximowicziana Kanehirae. Zo garanderen wij u A-kwaliteit planten voor een scherpe prijs, direct vers uit eigen kwekerij geleverd met 3 maanden groeigarantie!

Hoogte

, , , , , , , , , , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
7 - 10 cm stek10 planten per meter€0,90
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,35
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,75
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€8,59
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€14,75
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€17,50
80 - 100 cm kluit/pot3 planten per meterUitverkocht
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meterUitverkocht
120 - 140 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht
140 - 160 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht
160 - 180 cm kluit/pot2,5 planten per meterUitverkocht

Specificaties

Groei per jaar20-40 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

De schitterende Ilex maximowicziana Kanehirae.

De Ilex maximowicziana Kanehirae is ons meest donkergroene Ilex soort. Met zijn spitsvormige, glimmende bladeren geeft deze haagplant uw tuin een unieke uitstraling. De Ilex maximowicziana Kanehirae groeit zeer compact en is geschikt voor zowel een lage, strakke haag als een hoge, zichtdichte haag tot 2 meter hoog. In mei en juni komen er hele kleine, witte bloemetjes aan, die daarna overgaan in onopvallende zwarte besjes. Deze zitten verscholen achter de blaadjes en zijn amper te zien. Met de Ilex maximowicziana Kanehirae heeft u een groenblijvende, onderhoudsvriendelijke haag die uniek is in zijn soort. A-kwaliteit uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Vers bij u thuis afgeleverd.

Ilex maximowicziana Kanehirae gemakkelijk aanplanten.

U kunt de Ilex haag maximowicziana Kanehirae zowel in de zon, halfschaduw als schaduw plaatsen en het gehele jaar aanplanten.

  1. Om ervoor te zorgen dat onkruid geen voedingsstoffen en vocht afneemt van de Ilex maximowicziana Kanehirae planten, is het belangrijk om de standplaats vrij te maken van onkruid;
  2. Span optioneel een hulplijn;
  3. Graaf een gleuf op de plek waar de Ilex haag moet komen te staan. De gleuf dient iets breder en dieper te zijn dan de grootte van de kluit van de planten;
  4. Verspreid rododendrongrond in de gleuf en mix een deel goed door de uitgegraven grond heen. Met deze lichtzure grond geeft u uw Ilex haag een uitstekend start;
  5. Zet de Ilex maximowicziana Kanehirae planten goed rechtop in het midden van de gleuf en gooi de uitgegraven grond terug in de gleuf. Druk deze grond rondom de planten goed aan.
  6. Voorzie uw nieuwe Ilex haag direct goed van water. In het eerste jaar na aanplanten is het extra water geven in droge periodes belangrijk.

Maximowicziana Kanehirae eenvoudig in verzorging.

De Ilex maximowicziana Kanehirae vraagt weinig tijd van u in het onderhouden ervan. De Ilex haag hoeft maar twee keer per jaar gesnoeid te worden. Doe dit met een scherpe snoeischaar of -heggenschaar. Tip: snoei op een bewolkte dag, zo voorkomt u dat blaadjes verbranden door de zon na een snoeibeurt. Het bemesten van de Ilex maximowicziana Kanehirae is niet per se nodig. Mocht u dit toch graag willen, maak dan gebruik van DCM meststof voor Ilex.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

De kleine Ilex maximowicziana Kanehirae planten leggen wij voorzichtig, en met heel veel liefde, in kistjes en leveren wij zodoende op plantvriendelijke wijze bij u thuis af. Deze verpakking zorgt ervoor dat uw nieuwe haagplanten onbeschadigd bij u worden afgeleverd. Grote Ilex planten zetten wij op onze wagen en worden z.s.m. bij u thuis gebracht.

Ilex maximowicziana Kanehirae planten tot een hoogte van 40 cm, leveren wij binnen 5 werkdagen bij u af. Bestelt u op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan leveren wij op woensdag de Ilex haagplanten bij u af. Plaatst u een bestelling op dinsdag of woensdag? Dan ontvangt u op vrijdag uw haagplanten. Betreft het planten hoger dan 40 a 60 cm? Ook dan wordt het in de meeste gevallen binnen een week afgeleverd en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen.

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week van levering? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u. 

Nee, de Ilex maximowicziana Kanehirae is zeer eenvoudig aan te planten en te onderhouden. U hoeft de haag maar twee keer per jaar te snoeien en bij droge periodes, met name in het eerste jaar, extra water te geven.

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit, ondanks alle aandacht dat het heeft gehad? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Ilex haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!