Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex crenata

Ilex crenata is de ideale buxusvervanger. Vanuit onze eigen kwekerij kweken wij deze Ilex hagen. Betaalbaar en snel in huis!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

Dé haagplant bij uitstek. Ook erg geschikt voor blok- en vormsnoei. Frisgroen en sterk.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Smal, compact en opgaand van vorm. Ideaal voor een compacte hoge haag.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Snelstgroeiende onder de Japanse Hulst. Goed te gebruiken voor grote, volle haagvormen.

Volle haag met een Japanse hulst

De Ilex crenata is een prachtig mooie haagplant welke geschikt is voor alle snoeivormen. Of meerdere Ilex crenata planten nu als een haag worden aangeplant of solitair staat, de plant voelt zich altijd thuis. En dat zal het bewijzen ook door volop te gaan groeien in de hoogte en breedte. Dat is een van de redenen dat een Ilex crenata zeer geschikt is als haag. Binnen afzienbare tijd ontstaat er een mooie compacte en volle haag. Rest u alleen nog om deze strak in de vorm te snoeien. Met een Ilex haag in de tuin haalt u gegarandeerd een plant van topkwaliteit in huis!

Ilex crenata kwekerij

Al meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in het kweken van diverse Ilex crenata haagplanten.

Ilex crenata als buxusvervanger

De Ilex crenata kan uitstekend als buxusvervanger worden aangeplant. Zoals al vele mensen hebben ondervonden heeft de buxus de laatste tijd met diverse ziektes en de vervelende buxusmot te kampen. Dit heeft tot gevolg dat vele buxushaagjes verwijderd worden omdat deze nagenoeg niet meer te redden zijn. Behandeling is wel mogelijk maar is veelal een tijdrovende en dure klus. Een goede oplossing hiervoor is om de buxus te vervangen door de Ilex crenata. Deze planten zijn resistent tegen de buxusmot en buxusrups. Qua vorm, blad en groei vertoont de Ilex crenata veel gelijkenissen met de buxus. De Ilex crenata is winterhard en blijft immer mooi groen. Ook laat het zich makkelijk in iedere gewenste vorm snoeien. De Ilex crenata kan als haag worden aangeplant maar ook individueel komt het goed tot zijn recht.

Ilex crenata online kopen

De Ilex crenata kan vrijwel overal worden geplaatst. Het zal goed gedijen in de volle zon, half schaduw en volledige schaduw is ook geen probleem. Een andere benaming voor de Ilex crenata is de Japanse hulst. Tijdens de bloeiperiode verschijnen er fijne, witte bloemetjes aan de Ilex crenata. De Ilex crenata houdt van een ietwat zure, humusrijke grond. Tijdens het aanplanten wordt er aangeraden om wat rododendron grond rond de plant toe te voegen. Deze fraaie sierheesters zijn bij Ilexhaag.nl heel makkelijk online te bestellen. In kleine of grotere varianten, net waar uw voorkeur naar uitgaat. Nog vragen over de verzorging of direct bestellen? Neem gerust contact met ons op.