Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex crenata ‘Green Hedge’

(1 klantbeoordeling)

Ilex crenata ‘Green Hedge’

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 0,88

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

20 - 35 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

Breng uw tuin tot leven met de Ilex crenata Green Hedge. Deze groenblijvende haag wordt vanwege zijn uiterlijke gelijkenissen veelvuldig toegepast als Buxusvervanger, omdat de Ilex resistent is tegen de Buxusmot en -rups. Hiermee heeft u gegarandeerd een lage of hoge, wintergroene haag waar u veel plezier aan zult beleven.

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Ilex crenata Green Hedge. De planten leveren wij dan ook vers uit eigen kwekerij, direct bij u thuis. A-kwaliteit voor de scherpste prijs, mét 3 maanden groeigarantie!

Hoogte

, , , , , , , , , , , , , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
+/- 7 cm stek10 planten per meter€0,88
10 - 15 cm kluit/pot9 planten per meter€2,33
15 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€3,70
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,80
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€8,59
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€14,30
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€16,95
80 - 100 cm kluit/pot3 planten per meter€19,30
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meter€28,75
120 - 140 cm kluit/pot3 planten per meter€38,35
140 - 160 cm kluit/pot3 planten per meter€50,14
160 - 180 cm kluit/pot3 planten per meter€59,95
180 - 200 cm kluit/pot2,5 plant per meter€69,76

Specificaties

Groei per jaar20-35 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

1 beoordeling voor Ilex crenata ‘Green Hedge’

  1. E. Gijsbertsen

    Zeer tevreden over de kwaliteit van de Ilexplanten: ze zien er prachtig uit! Ook de bolvorm is erg mooi, vol en gelijkmatig. De service is uitstekend en de bezorging verliep soepel. Kreeg er een paar gratis geleverd: erg aardig!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ilex crenata Green Hedge, de populaire buxusvervanger.

Met zijn kleine, frisgroene blaadjes en compacte groeivorm heeft de Ilex crenata Green Hedge veel weg van de Buxus. Omdat de Green Hedge niet vatbaar is voor de Buxusmot en -ziekte, wordt deze haagplant dan ook veelvuldig toegepast als Buxusvervanger. Zo heeft u geen bruine, kaalgevreten haag meer en/of hoeft u niet meer periodiek bestrijdingsmiddelen in te zetten tegen de buxusmot. Met de Ilex crenata Green Hedge kunt u uitstekende lage, formele haag als tuinafscheiding of border creëren. Maar deze haagplant kan ook een hoogte bereiken van 180 cm tot 200 cm, waarmee de Green Hedge ook goed fungeert als zichtdichte privacyhaag. De Ilex is het gehele jaar door groenblijvend en krijgt in de lente kleine, witte bloemetjes die overgaan in onopvallende, kleine besjes. Bent u klaar met de bruine, kaalgevreten Buxus en/of wilt u een frisgroene haag die niet vatbaar is voor de buxusrups? Kies voor de Ilex crenata Green Hedge, de meest populaire haagplant die zeer onderhoudsvriendelijk is en uw tuin tot leven brengt. Bij ons A-kwaliteit uit eigen kwekerij, voor de scherpste prijs.

Ilex Green Hedge eenvoudig aanplanten.

Onze Ilex crenata Green Hedge planten kunt u het gehele jaar door aanplanten, behalve bij vorst. Ook qua standplaats is de haagplant zeer eenvoudig, omdat deze zowel in de zon, halfschaduw als schaduw groeit.

  1. Maak de standplaats geheel onkruidvrij;
  2. Span een hulplijn, om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan.
  3. Op de plek waar de haag moeten komen te staan, graaft u een gleuf. Deze gleuf dient iets breder en dieper te zijn dan de kluiten van de planten. De planten hoeven niet zo diep in de grond gezet te worden.
  4. Om de Ilex crenata Green Hedge een uitstekende start te geven, verspreidt u rododendrongrond in de gleuf en tussen de uitgegraven grond. Hier zitten direct de juiste voedingsstoffen in. De Ilex kan, in tegenstelling tot de Buxus, niet goed tegen kalk.
  5. Zet de Green Hedge planten goed rechtop in het midden van de geul.
  6. De uitgegraven grond met de gemixte rododendrongrond gooit u nu terug in de gleuf. Druk de grond rondom de planten goed aan.
  7. Geef uw nieuwe haag direct voldoende water. Dit is zeker in het eerste jaar erg belangrijk. Bij droge periodes is dan ook het advies om extra water bij te geven.

De Ilex crenata Green Hedge is onderhoudsvriendelijk.

De Ilex crenata Green Hedge is uitermate geschikt voor mensen die niet teveel tijd willen steken in het onderhouden van de haag. De planten hebben namelijk weinig verzorging nodig. Twee keer per jaar een snoeibeurt is voldoende. Let wel op dat u dit niet op een zonnige dag doet, dit om te voorkomen dat de blaadjes verbranden na de snoeibeurt. Het snoeien kan zowel met een heggenschaar als snoeischaar, zolang ze scherp en schoon zijn. Het is, met name in het eerste jaar na aanplanten, wel belangrijk om de planten van extra water te voorzien bij droog weer. Is het heel warm weer, geef dan dagelijks aan het begin van de dag water. Het extra bemesten van de planten is niet nodig. Wilt u toch graag de Ilex crenata Green Hedge bemesten? Maak dan gebruik van organische mest, zoals DCM meststoffen voor Ilex.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Kleine Ilex crenata Green Hedge planten leggen wij voorzichtig, en met heel veel liefde, in kistjes en leveren wij zodoende op plantvriendelijke wijze bij u thuis af. Deze verpakking zorgt ervoor dat uw nieuwe haagplanten onbeschadigd bij u worden afgeleverd. Grote Green Hedge planten zetten wij op onze wagen en worden z.s.m. bij u thuis gebracht.

Ilex crenata Green Hedge planten tot een hoogte van 40 cm, leveren wij binnen 5 werkdagen bij u af. Bestelt u op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan leveren wij op woensdag de Ilex haagplanten bij u af. Plaatst u een bestelling op dinsdag of woensdag? Dan ontvangt u op vrijdag uw haagplanten. Betreft het planten hoger dan 40 a 60 cm? Ook dan wordt het in de meeste gevallen binnen een week afgeleverd en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen.

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week van levering? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u. 

Nee, de Ilex crenata Green Hedge is zeer eenvoudig aan te planten en te onderhouden. U hoeft de haag maar twee keer per jaar te snoeien en bij droge periodes, met name in het eerste jaar, extra water te geven.

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit, ondanks alle aandacht dat het heeft gehad? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Ilex crenata Green Hedge haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!