Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex crenata ‘Caroline Upright’

Ilex crenata ‘Caroline Upright’

Vanaf: 2,84

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

20 - 30 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex crenata Caroline Upright groeit compact en opgaand, heeft bolvormige blaadjes die donkergroen van kleur zijn en krijgt als mannelijke plant geen besjes. Dit Ilex soort wordt veel toegepast voor een lage, strakke haag maar kan ook gebruikt worden als privacyhaag van maximaal 200 cm hoog.

Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het kweken van de Ilex crenata Caroline Upright. Hierdoor heeft u gegarandeerd topkwaliteit planten voor een scherpe prijs, direct vers uit eigen kwekerij geleverd en mét 3 maanden groeigarantie.

Hoogte

, , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,84
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,75
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€9,55
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€14,50
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€17,50

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

De compacte groeiende Ilex crenata Caroline Upright.

De Ilex crenata Caroline Upright kenmerkt zich aan zijn bolvormige blaadjes, die donkergroen van kleur zijn, en compacte, opgaande groei. Met deze kleinbladige, groenblijvende haagplant heeft u een uitstekende vervanger voor de Buxus. De Caroline Upright is namelijk niet vatbaar voor de Buxusmot en -ziekte. Zo heeft u geen last meer van een bruine, kaalgevreten haag en hoeft u niet meer te bestrijden tegen de buxusmot en -rups. Het verschil met de andere Ilex crenata soorten, is dat de Caroline Upright een mannelijke plant is. Dit houdt in dat deze geen besjes zal krijgen, dit in tegenstelling tot de Green Hedge en Maximowicziana Kanehirae. Wel komen er in mei en juni kleine, onopvallende bloemetjes aan. Met zijn smalle en compacte groeivorm leent de Caroline Upright zich uitstekend voor een strak, formeel haagje. Maar de haagplanten kunt u ook laten groeien t/m een hoogte van 180 tot 200 cm. Bij ons A-kwaliteit voor de scherpste prijs. Vers uit eigen kwekerij geleverd.

Ilex crenata Caroline Upright gemakkelijk aan te planten.

Omdat wij onze Ilex crenata Caroline Upright in pot kweken, kunt u deze planten het gehele jaar door aanplanten. Hoe? Dit is zeer eenvoudig:

  1. Zoek een standplaats uit. Dit mag zowel in de zon, halfschaduw als schaduw zijn. Vervolgens maakt u de standplaats onkruidvrij.
  2. Span een hulplijn om er zeker van te zijn dat de Ilex crenata Caroline Upright haag recht komt te staan.
  3. Graaf een gleuf. Qua diepte en breedte houdt u rekening met een iets grotere maat dan de kluiten van de planten. Let op dat deze niet te diep aangeplant worden. 
  4. Verspreid rododendrongrond in de gleuf en door de uitgegraven grond. Hier zitten de juiste voedingsstoffen in voor deze plant.
  5. Plaats de Caroline Upright planten goed rechtop in het midden van de gleuf. 
  6. Gooi de uitgegraven grond terug in de gleuf en druk het rondom de haagplanten goed aan, met de voet of hand. 
  7. Voorzie uw nieuwe haag direct van water. Ook in de periode hierna is extra water geven belangrijk bij droog weer.

Zeer onderhoudsvriendelijk

De Ilex crenata Caroline Upright staat bekend als zeer onderhoudsvriendelijke haagplant. U hoeft de haag maar twee keer per jaar te snoeien. Na een snoeibeurt, vertakken de planten zich ook beter waardoor u sneller een volle haag heeft. De snoeiperiode loopt van mei t/m september. Maak bij het snoeien gebruik van een scherpe snoeischaar. Botte snoeischaren kunnen zorgen voor onnodige beschadigingen aan de planten. De Ilex crenata Caroline Upright hoeft niet extra bemest te worden. Doet u dit toch graag, maak dan gebruik van DCM meststof voor Ilex. Water geven is daarentegen wel belangrijk. Voorzie de planten vooral in het eerste jaar goed van water wanneer het een droge periode betreft. 

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Kleine Ilex crenata Caroline Upright planten leggen wij voorzichtig, en met heel veel liefde, in kistjes en leveren wij zodoende op plantvriendelijke wijze bij u thuis af. Deze verpakking zorgt ervoor dat uw nieuwe haagplanten onbeschadigd bij u worden afgeleverd. Grote Ilex haagplanten zetten wij op onze wagen en worden z.s.m. bij u thuis gebracht.

Ilex crenata Caroline Upright planten tot een hoogte van 40 cm, leveren wij binnen 5 werkdagen bij u af. Bestelt u op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan leveren wij op woensdag de Ilex haagplanten bij u af. Plaatst u een bestelling op dinsdag of woensdag? Dan ontvangt u op vrijdag uw haagplanten. Betreft het planten hoger dan 40 a 60 cm? Ook dan wordt het in de meeste gevallen binnen een week afgeleverd en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen.

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week van levering? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u. 

Nee, de Ilex crenata Caroline Upright is zeer eenvoudig aan te planten en te onderhouden. U hoeft de haag maar twee keer per jaar te snoeien en bij droge periodes, met name in het eerste jaar, extra water te geven.

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit, ondanks alle aandacht dat het heeft gehad? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Ilex haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!