Ilex crenata 'Caroline Upright'

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Vanaf: 2.501.35

Wissen

De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ haag dankt zijn naam aan de smalle, compacte opgaande vorm. Alhoewel de naam Caroline anders doet vermoeden is het een mannelijke plant. Dat wil zeggen dat er geen bessen aan komen. Wel verschijnen er in de bloeiperiode mei/juni hele kleine witte bloemetjes. De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ haag is winterhard en behoudt het hele jaar door zijn mooie, groene kleur. De plant is een ideale haagplant. Door de snelle groei is de ‘Caroline Upright’ zeer geschikt voor hagen die een bepaalde hoogte vereisen. Dit kan prettig zijn om de privacy in de tuin te waarborgen.

De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ haag is zeer decoratief

De Ilex crenata kennen we ook wel als de Japanse hulst. Deze onderscheidt zich van andere hulstsoorten omdat het geen doornen aan de blaadjes heeft. De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ kleine groene blaadjes met veelal een bollende vorm. De decoratieve Ilex crenata ‘Caroline Upright’ heeft nog het meeste weg van een buxus alleen groeit het wat sneller. Omdat de buxus veel problemen kent zoals ziektes en buxusmot is de Japanse hulst hiervoor een prima vervanger. Evenals een buxus kan de Ilex crenata ‘Caroline Upright’ in diverse vormen worden gesnoeid. Om het mooi in vorm te houden wordt 2x per jaar snoeien aanbevolen.

De verzorging van de Ilex crenata ‘Caroline Upright’

De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ haag kan zowel in de volle zon als de (half) schaduw staan. Het houdt van een iets zurige, humusrijke grond. Bij het aanplanten kan daarom het beste wat rododendron grond rond de plant aangebracht worden. Een jaarlijks laagje compost zorgt ervoor dat de Japanse hulst ‘Caroline Upright’ een gezonde groei doormaakt. De plant wortelt niet diep; daarom is het belangrijk dat na het aanplanten de grond goed vochtig blijft. De Ilex crenata ‘Caroline Upright’ trekt bijen en vlinders aan. Dat wordt dubbelop genieten van deze decoratieve plant.

Hoogte

, , , ,

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,35
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,95
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€4,50
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€5,95
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€9,95

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

Waarom Ilexhaag.nl?

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Of afhalen in Lunteren

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4