Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex soorten

Vanuit onze eigen, gespecialiseerde Ilex haag kwekerij leveren wij verse planten van A-kwaliteit. Omdat er geen sprake is van tussenhandel, zijn ze voor de scherpste prijs beschikbaar. In ons assortiment vindt u drie verschillende Ilex soorten. Met alle drie kunt u zowel een lage- als een hoge haag creëren, is een standplaats in de zon, halfschaduw of schaduw mogelijk en zijn ze niet vatbaar voor buxusziekte en -ongedierte. Een geschikt Ilex soort is dus vooral gebaseerd op uw persoonlijke voorkeur. Om u hierbij te helpen, hebben wij de verschillen tussen de Ilex crenata planten op een rij gezet.

prijs-green-hedge-desktop

Uiterlijk

Uiterlijke gelijkenissen met buxus

Groeiwijze

Compacte, bossige groei

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

prijs-caroline-upright-desktop

Uiterlijk

Kleine, bolvormige blaadjes

Groeiwijze

Smalle, opgaande groeivorm

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

prijs-ilex-maximowicziana-kanehirae.png

Uiterlijk

Donkergroene, spitsvormige blaadjes

Groeiwijze

Compacte, bossige groei

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

Ilex crenata Green Hedge, meest gekozen buxusvervanger.

In veel gevallen wordt de Ilex crenata gebruikt als vervanger van de buxus. De Green Hedge is het perfecte buxus-alternatief, omdat de plant met zijn compacte groei en kleine, groenblijvende blaadjes veel uiterlijke gelijkenissen vertoont. Het enige verschil is dat de Ilex niet vatbaar is voor de buxusmot, die de buxushagen aantast. Zo bent u zeker van een gezonde haag die het hele jaar groen blijft en zowel geschikt is voor een lage- als een hoge haag. Omdat de Ilex crenata Green Hedge zeer onderhoudsvriendelijk is, bent u weinig tijd kwijt aan het verzorgen van de planten. Twee keer per jaar een snoeibeurt is voldoende, zo heeft u een mooie, volle haag in de tuin staan.

Ilex Caroline Upright, bolvormige blaadjes en opgaande groei.

De Ilex crenata Caroline Upright staat bekend om zijn bolvormige blaadjes en smalle, opgaande groei. Hiermee is ook dit Ilex soort zeer geschikt als buxusvervanger. De Caroline Upright is een mannelijke plant, wat inhoudt dat deze – in tegenstelling tot de twee andere Ilex soorten – geen besjes krijgt. Bij de Green Hedge en Maximowicziana Kanehirae verschijnen na de zomer hele kleine besjes, die verscholen zitten achter de blaadjes. Met de Caroline Upright kunt u zowel een lage- als een hoge haag creëren, die smal van vorm is. 

Donkergroene Ilex maximowicziana Kanehirae.

De Ilex maximowicziana Kanehirae heeft iets grotere, spitsvormige blaadjes die ietwat glimmend zijn en donkergroen van kleur. Ook voor dit soort geldt dat deze geschikt is voor zowel een lage- als een hoge haag. Dankzij de dichte vertakkingsvorm, kunt u hier eenvoudig een formele haag mee maken. Met de Ilex maximowicziana Kanehirae haalt u een unieke plant met luxueuze uitstraling in de tuin, die van oorsprong op eilanden in het zuiden van Japan en aan de kuststreek van China leeft.

Keuzestress? Neem contact op!

Weet u niet welk Ilex soort u wilt kiezen? Neem contact met ons op, wij staan graag voor u klaar om te helpen.