T/m september leveren wij potgekweekte planten, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Van 24-12 t/m 7-01 zijn wij beperkt geopend i.v.m. de kerstvakantie. Bestellingen worden daarna z.s.m. verzonden

Wanneer Ilex haag planten?

Ilex haag planten

Toe aan iets nieuws in de tuin? Op zoek naar een alternatief voor de buxushaag die is bezweken aan de buxusmot / buxusrups? Een Ilex haag planten is een uitstekend idee. De Ilex, ook wel bekend onder de naam Japanse hulst, is in diverse soorten verkrijgbaar. Ze zijn herkenbaar aan hun mooie, immer groenblijvende, licht bollende blad. Zelfs een strenge winterperiode zal de Ilex met vlag en wimpel doorstaan. Het leent zich uitstekend voor snoeivorm dus is zeer goed te gebruiken als haag. Een Ilex past in iedere tuin en bij elke stijl.

Ilex haag aanplanten het hele jaar door

Een Ilex haag aanplanten kan in principe het hele jaar door, behalve wanneer het vriest. Maar dat geldt eigenlijk voor iedere (haag)plant. Ook al kan een Ilex haag het hele jaar door worden aangeplant, de allerbeste periode hiervoor is het najaar. Dat geeft de Japanse hulst de tijd om te wortelen totdat het voorjaar zich weer aankondigt. Een Ilex haag planten in het najaar houdt echter niet in dat deze dan direct begint te groeien. Maar het krijgt dan al wel een goede basis om vanaf het voorjaar volop te gaan groeien en bloeien. Want dat doet een Ilex namelijk. In het voorjaar verschijnen er liefelijke, kleinschalige witte bloemetjes aan de Ilex. Betreft het een vrouwelijke variant, dan vormen er zich na de bloei kleine, zwarte besjes.

Een mooie Ilex haag planten

Een Ilex haag kopen en planten in het najaar heeft als groot voordeel dat de grond nog een aangename temperatuur heeft. Ook is de aarde veelal nog vrij vochtig wat de haag goed zal doen. Om het de Ilex haag helemaal naar de zin te maken kan er rond de wortels een beetje compost worden gestrooid. Dit wordt niet alleen door de Ilex gewaardeerd maar is ook goed voor het algehele bodemleven. Op deze manier kan de Ilex zich tijdens de winterperiode rustig voorbereiden op een volle en mooie groei in het voorjaar. Komt een andere periode van een Ilex haag planten toch beter uit? Het mooie is dat de diverse soorten Ilex hagen het hele jaar door bij ons online te bestellen zijn! 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Ilex haagplanten van topkwaliteit, direct uit eigen kwekerij geleverd.