Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Wanneer Ilex haag planten?

Ilex haag planten

Toe aan iets nieuws in de tuin? Op zoek naar een alternatief voor de buxushaag die is bezweken aan de buxusmot / buxusrups? Een Ilex haag planten is een uitstekend idee. De Ilex, ook wel bekend onder de naam Japanse hulst, is in diverse soorten verkrijgbaar. Ze zijn herkenbaar aan hun mooie, immer groenblijvende, licht bollende blad. Zelfs een strenge winterperiode zal de Ilex met vlag en wimpel doorstaan. Het leent zich uitstekend voor snoeivorm dus is zeer goed te gebruiken als haag. Een Ilex past in iedere tuin en bij elke stijl.

Ilex haag aanplanten het hele jaar door

Een Ilex haag aanplanten kan in principe het hele jaar door, behalve wanneer het vriest. Maar dat geldt eigenlijk voor iedere (haag)plant. Potgekweekte planten kunnen zowel in de zomer, herfst, winter als voorjaar aangeplant worden. Bij planten met kluit uit de volle grond (waar een netje om de kluit heen zit) begint de aanplantperiode in oktober en eindigt begin mei.

Een mooie Ilex haag planten

Een Ilex haag kopen en planten in het najaar heeft als groot voordeel dat de grond nog een aangename temperatuur heeft. Ook is de aarde veelal nog vrij vochtig wat de haag goed zal doen. Om het de Ilex haag helemaal naar de zin te maken kan er rond de wortels een beetje compost worden gestrooid. Dit wordt niet alleen door de Ilex gewaardeerd maar is ook goed voor het algehele bodemleven. Op deze manier kan de Ilex zich tijdens de winterperiode rustig voorbereiden op een volle en mooie groei in het voorjaar. Komt een andere periode van een Ilex haag planten toch beter uit? Het mooie is dat de diverse soorten Ilex hagen het hele jaar door bij ons online te bestellen zijn! 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Ilex haagplanten van topkwaliteit, direct uit eigen kwekerij geleverd.