Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Onderhoud Ilex haag

Ilex haag onderhouden en verzorgen

Het onderhoud of verzorgen van een Ilex haag is in principe heel gemakkelijk. Net als iedere haagplant is het zaak om de Ilex haag regelmatig te snoeien en te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Wanneer dit gebeurt vanaf het moment dat de Ilex haag wordt aangeplant is men verzekerd van een haag in de tuin waar men jarenlang plezier aan beleeft. Het geeft de tuin een verzorgde aanblik en een prachtig mooie uitstraling. Een groot voordeel van een Ilex haag is dat deze het hele jaar door groen blijft en winterhard is. Profiteer van de vele voordelen van een Ilex, ook wel bekend als de haagplant Japanse hulst

Onderhoud en verzorgen van een Ilex haag

Bij het juiste onderhoud en verzorging van een Ilex haag hebt u er jarenlang plezier van. In tegenstelling tot een buxus is het niet gevoelig voor de buxusmot en buxusrups. Om de haag mooi compact en vol te houden is het noodzakelijk om deze regelmatig te snoeien, zeker zo’n twee maal per jaar. De beste periode hiervoor is in de maanden mei en september. Zorg er wel voor dat dit op een bewolkte dag wordt gedaan en de temperaturen niet al te hoog zijn. Wanneer de zon volop schijnt kan dit brandschade aan de bladeren veroorzaken. Misschien overbodig om te benoemen, maar gebruik altijd scherp en schoon snoeigereedschap. Top alleen de uiteinden van een Ilex plant: dit zorgt voor een mooie dichte vertakking van de Ilex haag.

Bemesten hoort bij het verzorgen van een Ilex haag

Om een Ilex haag optimaal te verzorgen wordt jaarlijks bemesten aangeraden. Gebruik hiervoor een organische meststof. Dit is goed voor de bodemsamenstelling en natuurlijk voor de Ilex plant. De wortels van de Japanse hulst nemen deze mest op wat de groei en de prachtige structuur van de plant bevorderen. Bij de aanplant van een Ilex haag is het goed om de grond eerst om te woelen met humusrijke tuingrond. Dit zorgt voor een luchtige en doorlatende bodem, iets waar de Ilex gek op is. Dit omwoelen na het aanplanten af en toe herhalen zal u in dank worden afgenomen en resulteren in een prachtige, groenblijvende Ilex haag.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Ilex haagplanten van topkwaliteit, direct uit eigen kwekerij geleverd.