Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Het snoeien van de Ilex haag

Ilex haag snoeien

Een Ilex haag snoeien is met de juiste tips makkelijker dan men denkt. Om optimaal van zo’n prachtige haag te genieten hoort een beetje verzorging er gewoon bij. Het snoeien zorgt ervoor dat de Ilex haag ten volle kan groeien en mooi vol wordt. Zorg er in ieder geval voor dat er met goed materiaal wordt gewerkt zoals een scherpe en schone snoeischaar. Dat is beter voor de Ilex haagplanten: zo worden deze niet beschadigd en verloopt het snoeien een stuk sneller. 

Wanneer de Ilex haag snoeien?

De Ilex haag, ook wel bekend onder de naam Japanse hulst haagplant, is een winterharde struik. Dit houdt in dat het gedurende een koudere periode geen blad laat vallen en zijn kleur behoudt. De blaadjes van een Ilex hebben een mooie groene kleur, variërend van diepgroen tot frisgroen. Dit is afhankelijk van het type Ilex. De blaadjes hebben een bollende vorm en zijn erg stevig. Om een Ilex haag te stimuleren tot een dichte groeivorm wordt twee maal per jaar snoeien aanbevolen. Maar wanneer is de beste periode om een Ilex haag te snoeien? Deze periode loopt vanaf mei tot en met september. Houd het begin en het einde hiervan aan om de Ilex te snoeien. De Ilex is niet alleen geschikt voor haagvorm maar ook om individueel te plaatsen. Iedere vorm van snoei is mogelijk. Van bolvorm tot een mooie dierencreatie, de Ilex is met een paar creatieve handen en een snoeischaar om te toveren tot iedere gewenste vorm. 

Tips bij een Ilex haag snoeien

Een Ilex haag snoeien doet men het beste als het niet al te warm weer is. Snoeien terwijl de zon volop schijnt is ook geen goed plan. Om de kans op verbrande bladeren door de zonneschijn te voorkomen is het dus het beste om te snoeien bij bewolkt weer. Zoals al eerder aangehaald is schoon en scherp gereedschap belangrijk. Om de haag zo strak mogelijk in vorm te krijgen en een dichte groei te stimuleren worden de uiteinden van de Ilex getopt. Wanneer het snoeien regelmatig plaats vindt vormt er zich een mooie strakke Ilex haag met een verzorgde aanblik.

Wanneer moet de Ilex haag gesnoeid worden?

U kunt de Ilex haag het beste twee keer per jaar snoeien, bij voorkeur in mei en september. Daarbij is het wel belangrijk dat u dit niet doet op een zonnige dag, dit om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

Hoe vaak moet de Ilex haag gesnoeid worden?

Ons advies is om de Ilex haag zowel voor- als na de zomer te snoeien, tweemaal per jaar dus.

Hoe moet ik een Ilex haag snoeien?

Om ervoor te zorgen dat u een strakke en dichte Ilex haag krijgt kunt u het beste de uiteinden van haagplant toppen. Het is belangrijk dat u de heggenschaar in een vloeiende lijn langs de haag haalt, dit ter voorkoming van gaten in de Ilex haag.

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Ilex haagplanten van topkwaliteit, direct uit eigen kwekerij geleverd.