Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Search
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoeveel Ilex haagplanten per meter?

hoeveel-ilex-hagen-per-meter-planten

Om een mooie en volle Ilex haag te verkrijgen is het goed om te weten wat de onderlinge afstand moet zijn tijdens het aanplanten. Het is natuurlijk logisch dat, hoe groter de planten bij de aankoop zijn, hoe minder planten er nodig zijn. Vooral wanneer u een Ilex haag wilt waarbij u optimaal kunt genieten van privacy is het belangrijk dat het er geen open plekken aanwezig zijn. Bovendien oogt het ook niet fraai. Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige tabellen waarbij u precies kunt berekenen hoeveel u nodig hebt per meter om een dichte en volle Ilex haag te realiseren.

Aantal planten berekenen voor een Ilex haag

Bij een hoogte van 10 tot 20 centimeter zijn er ongeveer 9 planten nodig, tussen de 20 en 30 centimeter 7 en tussen de 30 en 40 centimeter 6 planten. Tussen de 40 en 60 centimeter kunt u toe met 5 planten per meter en bij een hoogte tussen de 60 en 80 centimeter met 4 Ilex planten. Houd er 3 aan vanaf 80 centimeter en hoger. Bij een goede verzorging groeit een Ilex haag hard en krijgt het volle vertakkingen. Hierdoor ontstaat er vrij snel een dichte haag.

Een Ilex haag onderhouden

Om een goede groei van de Ilex haag te stimuleren is het in eerste instantie belangrijk dat deze, vooral in de periode na het aanplanten, voldoende water krijgt. Om de haag mooi in vorm te houden moet deze regelmatig worden gesnoeid. We adviseren om dit te doen in het voorjaar en het begin van het najaar. Eén maal per jaar de Ilex planten extra (organische) mest toedienen zorgt ervoor dat de Ilex haag nog mooier en voller wordt. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Ilex haagplanten van topkwaliteit, direct uit eigen kwekerij geleverd.