Het is momenteel een uitstekende tijd om een Ilex haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe Ilex haag aanplanten?

ilex-crenata-planten-oysh8guqwtxuz9o5yetz2oa1i284wxkrmlu50al1gg

Een Ilex haag zorgt er in een tuin voor dat er een mooie, winterharde groene elementen worden toegevoegd. De Ilex is prima aan te planten om fraaie tuinkamers te ontwerpen of duidelijke afscheidingen te creëren met de tuin van de buren of de openbare weg. Werden er voor dit soort haagjes veelal buxusplanten gebruikt: de Ilex crenata neemt op steeds meer plaatsen deze “taak” over. De Ilex is resistent tegen de buxusmot en buxusrups, waar de buxus wel onder te lijden heeft. De Ilex behoeft weinig onderhoud en met de juiste verzorging hebt u vele jaren plezier van uw zelf aangeplante hagen.

Wanneer en waar een Ilex haag planten?

De periode dat de Ilex haag wordt aangeplant maakt niet zoveel uit; dit kan het gehele jaar door. Alleen tijdens een vorstperiode verdient geen aanbeveling. De Ilex haag doet het goed op iedere standplaats en gedijt prima op elke grondsoort. Wel heeft het een lichte voorkeur voor een vochtige bodem die ietwat zurig is. Het is raadzaam om vooraf de grond goed om te spitten zodat het lekker luchtig en doorlatend is. Hierdoor kunnen de wortels van de Ilex de benodigde voedingsstoffen en mineralen ook beter uit de bodem tot zich nemen. 

Zorg voor een goede start van de Ilex haag

Graaf een geul op de plek waar de Ilex haag moet komen te staan. Om te zorgen dat deze recht is kan er een lijn gespannen worden. Dit is ook een handige leidraad om bij het aanplanten van de Ilex te gebruiken. Een beetje rododendrongrond toevoegen zorgt voor een extra goede start. Het is aan te raden om de wortels van de Ilex planten eerst even onder te dompelen in een emmer met water voordat ze de grond ingaan. Plant ze niet al te diep want een Ilex wortelt vrij oppervlakkig. Afhankelijk van de grootte van de planten: let ook even op de juiste onderlinge afstand. Staan de Ilex planten in de grond? Vul de geul dan verder aan met aarde en stamp deze goed aan. Daarna is het een kwestie van de grond vochtig houden. Dit zorgt ervoor dat de Ilex planten uit zullen groeien tot een mooie, volle haag. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Topkwaliteit voor de laagste prijs

Ilex haagplanten van topkwaliteit, direct uit eigen kwekerij geleverd.